Uw winkelmandje

Sinds 1909!

Aurora Kontakt - Gloeilampen genoeg!


Niets boven het oude peertje!

Het verbod op de productie van gloeilampen is ingegeven door de gedachte dat de gloeilamp feitelijk een groot deel van zijn energieverbruik spendeert aan de afgifte van warmte en maar een gering gedeelte aan de verspreiding van licht.

Hoewel spaarlampen op het moment van branden wel degelijk zuiniger met energie omgaan, wordt het effect menigmaal teniet gedaan omdat consumenten hun lampen langer laten branden, juist in de veronderstelling dat dit beter zou zijn voor de levensduur van spaarlampen. Ook het “op temperatuur komen of op volle lichtsterkte komen” is voor velen een reden om de spaarlamp niet voortdurend uit te doen als licht niet strikt noodzakelijk is, bijv. in badkamers, toiletten of in trappenhuizen.

En zijn de voordelen van de minieme energiebesparing nu wel zo groot? Laat men niet vergeten dat de productie van spaarlampen, afhankelijk van het type of model anderhalf tot tien keer (!) zoveel energie kost als de productie van gloeilampen. Ook is inmiddels genoegzaam bekend dat spaarlampen vanwege de gebruikte zware metalen bij het chemisch afval thuishoren en niet in de gewone prullenbak.

Zo beschouwd kan men in het belang van het milieu met evenveel recht vasthouden aan de gloeilamp boven de spaarlamp. Al zal voor velen eerder de doorslag geven dat een gloeilamp prettiger, natuurlijker licht verspreidt dan de spaarlamp.

Gloeilampen die niet meer gemaakt mogen worden, maar wij nog WEL kunnen leveren.

NIEUW!

Nostalgische kooldraadlampen

Standaard gloeilamp
standaard gloeilamp
Soft flame, opaal, terracotta
soft flame, opaal, terracotta
Filament lamp XXL 100 watt
filament lamp XXL 100 watt
globe
globe
kopspiegel
kopspiegel
Filament lamp 35 watt Fitting: E27 gold
filament lamp 35 watt
kogel
kogel
kaars
kaars
Decoratief 40 watt
decoratief 40 watt
Superlux
superlux
reflector
kaars
Filament lamp XXL 100 watt
filament lamp XXL 100 watt
kleur
kleur
Daglicht gloeilamp
daglicht
Decoratieve kogel 25 watt E14 Gold
decoratieve kogel 25 watt
Snoeren
snoeren in alle kleuren
Fitting messing E40 3/8 draad
fitting messing E40 3/8 draad

Meer nostalgische lampen vindt U bij ons assortiment
Decoratieve Lampen

Neem voor overige lampen een kijkje op: www.aurora-kontakt.nl

Bij bestellingen boven €75,- worden geen verzendkosten in rekening gebracht, onder de €75,- wordt €6,95 in rekening gebracht. Dit geldt alleen voor leveringen binnen Nederland. Bij bestellingen boven €125,- krijgt u 10% korting.